Az Országfutásról

2017.03.18.
Kőrösi Koppány
Magam számára is nehezen viselhető, hogy a közgondolkodást megelőzve kötöm magam - a mában - eszetlen(nek tűnő) gondolatokhoz, elvekhez. Melyeket aztán az élet sem igazol mindig helyesnek, teljen el bármennyi idő.

Szabad-e futni extrém hidegben?

2017.01.06.
Kőrösi Koppány
A következő napokban napközben sem lesz -10 foknál melegebb. Aki ilyenkor is mindenképpen a szabadban szeretne futni, abban felmerül a kérdés: szabad-e egyáltalán.

Röviden: igen. Bármilyen hidegben, de bizonyos szabályokat tiszteletben kell tartani. A szokásosnál kicsit sarkosabb, kategórikusabban megfogalmazott mondatok következnek.

Nyújtani, nyújtani, nyújtani

Teljesen mindegy, hogy mit gondolsz a futásról, hogy miért futsz, mennyit, milyen tempóval. Előbb-utóbb szembejön egy olyan sérülés, fájdalom, ami miatt kénytelen leszel elfogadni a futás egyik legfontosabb alapigazságát: az izomzat meghálálja a gondoskodást - és sérülést okoz annak elmaradása esetén. Nyújts!

Minden, amit a fogyásról nem akartál tudni, de ami nélkül nem fog menni

2016.12.10.
Kőrösi Koppány
Nemsokára itt a Nagy Újévi Fogadalom: nyáron olyan strandalakom lesz, mint soha. A fogadkozás prolongálva, az eredmény egy-két kiló plusz - minden január elsején a tavalyihoz képest - még belefér.
Pedig fogyni, és aztán az ideális súlyt megtartani pofonegyszerű. És borzalmasan nehéz.

Öltözködés télen

2016.12.03.
Kőrösi Koppány
Egyre többen és egyre többet futunk. Télen is. A futóknak nem könnyű ilyenkor a dolga, mit is vegyen fel, hogy tudjon mozogni, de ne fázzon meg?

Maraton előtt

2016.10.06.
Kőrösi Koppány
Sok futó álma a maratoni táv teljesítése. A feladat nem lehetetlen, de nagyon nehéz. Ez a táv már közel jár a fizikai teljesítőképesség azon határához, ahol a mentális felkészültség nagyobb szerepet játszik, mint az erőnlét.
Néhány saját tapasztalaton alapuló jótanács következik.

Tizenkét óra egy pillanat

2016.09.11.
Kőrösi Koppány
Vannak elkerülhetetlen találkozások a sorssal. Amikor csak egyszerűen keresztül megy rajtad a történés, és egyszerre vagy az életed főszereplője, és csendes szemlélője is. Léptem egy újabbat az ultrafutásban.

Csak a számok

2016.08.25.
Kőrösi Koppány
Érdekes sport ez az aláírogatás, kitüntetés-visszaküldés, protestálás. Látszik, hogy majd' ötven évig aki nem lépett egyszerre, annak be lett verve a feje: nagy az igényünk arra, hogy megmutassuk: másképp gondolkozunk. Csak hát a számok...

A hősiesség-faktorról Korinthosz kapcsán

2016.08.15.
Kőrösi Koppány
Az ultrafutás - mondják róla - önismereti tréning. Mélyinterjú önmagaddal. Nekem a negyedik ultratávú futásom volt a 2016. augusztus 13-án megrendezett korinthosz.hu futóverseny. Nem értem célba, mégis megéltem azt az érzést, amit a futásban keresek.

Néhány tény a doppingról

2016.08.03.
Kőrösi Koppány
A futásban szerencsére nem jellemző, de egyre többször hallunk róla - különösen az olimpia kapcsán. Mint mindennel, ami tiltott, ezzel kapcsolatban is rengeteg a téves információ. Nagy leleplezésre ne számítson senki, igyekszem a valóságot bemutatni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?